„Бохемска рапсодия“ натрупа над $1 милиард от билети

Снимка от филма

„Бохемска рапсодия“ премина границата от 1 милиард долара в международния боксофис. Само в САЩ приходите от лентата, отличена с четири награди „Оскар“, сред които за най-добър актьор за Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри, възлизат на 216 милиона долара.

Филмът все още се излъчва в Китай, където получи голяма цензура. Всички препратки към това, че Меркюри е имал различна сексуална ориентация са отрязани от филма.

Думата „гей“ също е премахната, като липсва дори сцената, в която групата снима клипа към хита I Want to Break Free в женски дрехи. Цензурирана е и страшната диагноза СПИН, която води до края на живота на Фреди.

Преди това продукцията стана хит и в Япония, където реализира постъпления в размер на 114 милиона долара.

С постижението си „Бохемска рапсодия“ става четвъртият най-касов филм за разпространителите от 20th Century Fox след блокбастърите „Аватар“ и „Титаник“ на режисьора Джеймс Камерън и „Междузвездни войни: Епизод I – Невидима заплаха“.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *