Connect with us

МАРШРУТИ

Боровец откри сезона, вижте цените

Пътищата са изчистени перфектно, паркингите – също, направена е нужната организация с общината.

Публикувано

на

Зимният сезон на Боровец беше открит днес при добри условия за ски и с много любители на зимните спортове, които от сутринта чакаха на опашка за лифта.

Сезонът започна с отварянето на трите ски центъра – Ситняково, Ястребец и Маркуджик. Това не се случва всяка година, но тази година времето е с нас, така че откриваме и с трите ски центъра, каза за БТА Мария Шейнова – организатор маркетинг от „Бороспорт“. Надяваме се да имаме един силен и хубав сезон с много сняг и много туристи. Всички съоръжения са готови, от днес работят и са пуснати, така че сме напълно подготвени да стартираме, каза Шейнова.

Тя обясни, че има достатъчно сняг, условията са добри. Разбира се, не спираме да правим и сняг, тъй като началото на сезона е много важен момент, в който трябва да използваме подходящите атмосферни условия, за да можем да осигурим качествена покривка за максимално повече време, каза Шейнова.

До края на Коледните празници запазваме всички цени от миналата година. Искрено се надяваме пандемията да не се отрази много и на този сезон, тъй като на нас това ни е втори сезон в ситуация на пандемия, така че смятам, че както персонала на „Бороспорт“, така и всички гости на курорта вече са подготвени, имат опит да се работи при спазване на абсолютно всички необходими мерки, посочи Мария Шейнова.

Зелен сертификат се изисква само в затворените пространства. Изискваме носенето на маски навсякъде, където се струпват повече хора, каза Шейнова. Освен текстови информационни табели има и гласови указания за предпазване, всичко е улеснено, за да могат хората да се ориентират бързо и лесно. Основно разчитаме отново на българския пазар, както и на пазарите, които са от съседните балкански държави – те също са много важни за нас и са ни редовни гости. Тази година очакваме и завръщане на традиционните ни гости от Великобритания, посочи Мария Шейнова.

Хората с нетърпение очакваха зимния сезон, още от 7.30 часа тази сутрин имаше опашка на касата и на кабинковата въжена линия. Тази година стартираме с доста сняг, което не се е случвало може би от 15 години – на тази дата да има толкова сняг и такива перфектни условия, каквито са в момента, каза за БТА Иван Станков, служител към кабинковата въжена линия „Ястребец“. Имаме писти за начинаещи, за средно напреднали, за напреднали, включително и за фристайл, каза Станков.

Той също очаква повече британски туристи тази година, но основно българи, както и туристи от Република Северна Македония, Сърбия, Гърция, Турция и Румъния. В почивните дни и уикендите туристите са главно българи. Пътищата са изчистени перфектно, паркингите – също, направена е нужната организация с общината – мисля, че всичко е на ниво, посочи Станков.

Цените на еднодневната лифт карта от днес до 26 декември са 62 лева за възрастни, 45 лева – за младежи и 36 – за деца. От 27 декември цените ще са съответно 75, 54 и 44 лева.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

НАЙ-ЧЕТЕНИ