Connect with us
sasho iovkov

ТЕЛЕВИЗИЯ

БНТ освободи и шефа на спорта Сашо Йовков

През юли Емил Кошлуков създаде нова спортна дирекция в БНТ и назначи за неин ръководител Сашо Йовков.

БНТ освободи и шефа на спорта Сашо Йовков

Българската национална телевизия (БНТ) се раздели с ръководителя на спортната дирекция Сашо Йовков. Решението е било взето на заседание на Управителния съвет, съобщи генералният директор на телевизията Емил Кошлуков.

„Сега изтече 6-месечният изпитателен срок и решението на Управителния съвет е договорът да не бъде продължен“, обяснил Кошлуков.

Йовков беше един от конкурентите на Кошлуков в конкурса за генерален директор на телевизията, но не беше избран. Малко след това дългогодишният журналист стана ръководител на новосформираната дирекция „Спорт“.

„Приемам решението нормално, има си изпитателен срок, който след като изтече, следва да бъде взето решение. Аз не се разделям с телевизията, за мен БНТ е кауза“, коментита Йовков. Той е навършил пенсионна възраст, но при необходимост и покана вратата пред него остава отворена.

През юли Емил Кошлуков създаде нова спортна дирекция в БНТ и назначи за неин ръководител Сашо Йовков.

През октомври беше освободен кореспондента на националната телевизия в Берлин Мария Стоянова. Претекстът за това са икономии, но в същото време телевизията ще продължи да плаща за офиси и телекомуникационни услуги в германската столица. Мария Стоянова беше шеф на СЕМ при първото кандидатстване на Кошлуков за генерален директор на телевизията и открито се обяви против него заради политическата му обвързаност с телевизията на „Атака“.

Преди това Емил Кошлуков освободи шефката на дирекция „Информация“ Уляна Пръмова, програмния директор Надя Костова, директора на БНТ 2 Геновева Момчева и спортния журналист Камен Алипиев.

Алипиев бе сред малкото журналисти от БНТ, подкрепили протеста срещу Кошлуков през януари 2018 г., когато той като програмен директор на телевизията искаше да промени темите на сутрешното предаване „Денят започва с култура“.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

359
Confirmed
8
Deaths
17
Recovered

София В момента

Новини от ТЕЛЕВИЗИЯ