Бирата предпазва мозъчните клетки от увреждане

beer

Група китайски учени от университета в Ланджоу доказа, че полифенолът ксантахумол, съдържащ се в хмела и респективно в бирата, предпазва мозъчните клетки от разрушаване, като понижава и риска от заболяване с Алцхаймер и Паркинсон.

Проучването, публикувано в Journal of Agricultural and Food Chemistry стига до заключението, че окислителното увреждане на невронните клетки допринася за развитието на невродегенеративни заболявания в мозъка, каквито са Алцхаймер и Паркинсон.

Благодарение на ксантахумола, който има антиоксидативни свойства, този процес на разрушаване на клетките се забавя до голяма степен.

В допълнение, учените откриват също, че ксантахумола има способността да предпазва сърдечно-съдовата система, както и да е превенция за развитието на ракови заболявания.

Редица здравни експерти препоръчват дневната доза бира за жените да бъде 1 чаша, а за мъжете – 2.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *