Connect with us
Microsoft

ЛЮБОПИТНО

Бил Гейтс призна за „най-голямата грешка“ на Microsoft

Бил Гейтс призна за „най-голямата грешка“ на Microsoft

Microsoft пропусна шанса си да бъде доминиращата фирма в мобилните технологии, защото беше „разсеяна“ по време на продължителна антитръстова битка с американските власти, съобщи съоснователят на компанията Бил Гейтс.

Гейтс, който говори на форум във Вашингтон, каза, че „Майкрософт“ би била още по-ценна, ако беше спечелила битката за работещ софтуер за мобилни устройства срещу Google и платформата му Android.

„Бяхме в областта на операционните системи за персонални компютри. Знаехме, че мобилните телефони ще бъдат много популярни“, заяви Гейтс по време на интервю във Вашингтон.

„Пропуснахме да бъдем доминиращата мобилна операционна система. Бяхме разсеяни по време на нашия антитръстов процес. Ние не възложихме на най-добрите хора да вършат работата.“

Гейтс, който се отдръпна от ежедневното управление на компанията преди десетилетие, заяви, че провалът в мобилните устройства е „най-голямата грешка, която направих“ в Мicrosoft“, защото това „беше определено сред нашия набор от умения“.

„Ние очевидно бяхме компанията, която трябваше да постигне това, а ние не го направихме“, каза той.

„Android е огромен актив за Google.“

Гейтс похвали сегашния главен изпълнителен директор Сатиа Надела за подпомагане на преустройството на Microsoft и връщането на компанията сред най-стойностните в света с пазарна капитализация от над 1 трилион долара.

Но той заяви, че Microsoft и други големи софтуерни фирми също така са допуснали грешка, като са позволили на Amazon да стане водещата компания за компютърни облаци.

„Това е изненада и това е голям кредит за Джеф Безос и неговия екип, че те излязоха начело „, каза Гейтс.

На въпрос как се чувства от това, че е изместен от Безос катй най-богат човек в света, Гейтс отговаря, че това „ е знак, че не съм си раздавал парите достатъчно бързо, за да изпадна от челната десятка“.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

457
Confirmed
10
Deaths
25
Recovered

София В момента

Новини от ЛЮБОПИТНО