Бесте Сабри и Митьо Маринов са новите водещи на „Тази събота и неделя”

Предаването ще се излъчва с нова концепция и студио всеки уикенд от 9 септември

Журналистите на bTV Новините Бесте Сабри и Митьо Маринов са новите водещи на сутрешния уикенд блок „Тази събота и неделя“ от 9 септември. Двамата ще представят авторски прочит на актуалните и любопитни теми от обществено-политическия живот в страната всяка събота и неделя от 7:30 до 11:00 часа. Актуалното предаване влиза и в нов дом – изцяло нов модерен студиен комплекс, който ще посреща всички събеседници и най-вълнуващите теми от седмицата.

Бесте Сабри и Митьо Маринов са сред най-перспективните и отличавани млади журналисти в редакцията на bTV Новините. Бесте се присъединява към медията през 2020 г. и бързо разкрива таланта си да улавя и пресъздава човешките истории и съдби с емпатия и журналистически професионализъм. За своята работа при отразяването на тежкото земетресение в Турция, Бесте получава редица награди и отличия през 2023 г. Митьо Маринов е политически репортер. Той става част от bTV Новините през 2022 г. и успява за кратък период от време да създаде редица интересни репортажи и материали за действията на българските законотворци и политици, като е предавал международни събития от Република Северна Македония, Италия, Румъния, Обединените Арабски Емирства.

Водещите и екипът на „Тази събота и неделя“ се местят и в ново студио, откъдето ще представят по развлекателен начин всичко най-любопитно от ежедневието, от първото сутрешно кафе на зрителите, през темите за общество, политика и култура, до обедните новини. Новият декор и обзавеждане са създадени с устойчиви природни материали в унисон с концепцията на bTV Media Group за ефективно, екологично ориентирано ESG управление. Студиото предлага споделено пространство и ресурси, мултифункционални зони, възможности за паралелно заснемане и излъчване на повече гости и тематични рубрики, модерна LED осветителна и аудио-визуална техника. Цялото пространство създава неповторими усещания за мястото у дома, където сядаме със семейството или с приятели и говорим за наистина важните неща в ежедневието – кино, обществени процеси, интересни истории, важното от живота в България и света.

Стартираме есенния сезон с нова концепция за водещи и нов студиен комплекс. По този начин целим да разнообразим творческата и сценарийна структура на „Тази събота и неделя“ с идеята да предлагаме завладяващо и достъпно потребителско съдържание, което кореспондира с очакванията и нагласите на нашите зрители, особено в почивните дни. Пожелавам успех на Бесте Сабри и Митьо Маринов, които са млади журналисти с голям ентусиазъм и амбиция за развитие в журналистическата професия. Същевременно изказвам своята и на екипа лична благодарност към настоящите водещи, които през годините изградиха позитивния и устойчив образ на съботно-неделния уикенд блок“ – коментира Антон Хекимян, Директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

Жени Марчева остава лице на bTV Media Group във важната роля на изпълнителен продуцент радио новини и ще работи върху засилване на синергията между журналистическия продукт в радио среда и телевизионното съдържание. Тя ще води и собствено авторско предаване по bTV Radio. Кристина Газиева ще продължи да разказва най-вълнуващите и емоционални истории в ефира на bTV, както и в популярната рубрика „Спасените“, където зрителите ще срещат ярки и мотивиращи примери за силата на човешкия дух. Петя Дикова ще се посвети на авторска рубрика с вдъхновяващи истории от светския живот и на ексклузивни срещи с български и световни звезди,докато разследващият журналист Тина Ивайлова продължава с поредицата си “GLAS”. Екипът на bTV Media Group благодари на Диана Любенова за дългогодишното успешно сътрудничество и принос в развитието на предаването.