„(Без)опасна зима“ в „Темата на NOVA“

Georgi Georgiev

След като през лятото проследи как Черноморието се приспособява към пандемията, журналистът Георги Георгиев и операторите Мария Балканска и Кирил Тасев отправят поглед към предизвикателствата на планината. Тази седмица в „Темата на NOVA” те се запътват към родните зимни курорти, за да разберат дали са готови да посрещнат туристите и какви мерки се взимат за максималната сигурност и комфорт на почиващите.

Отговорът ще бъде потърсен на три различни локации – Боровец, Банско и Пампорово. Изминалите месеци на COVID-криза послужиха за пример и подготвиха отрасъла за една по-различна и самотна зима. Въпреки това остава оптимизмът, че не всичко е загубено. Туризмът се приспособи към ситуацията, търсейки и предлагайки най-добрите технологии и практики за дезинфекция от чужбина, които могат да гарантират здравето на посетителите по време на престоя им.

Така безопасността се превърна в първи приоритет и в планината. Купуване на ски карти през мобилно приложение, за да не се създават опашки, честа дезинфекция на екипировка и спазване на дистанция при практикуването на ски спорта сред чист въздух, са само част от мерките, които осигуряват спокойствие на посетителите. Внимание се обръща и на най-малките детайли – от стикерите, които показват посоката на движението до дезинфекция на ключ-картите за влизане в стаите.

Ще крие ли опасност съприкосновението с природата тази зима и успя ли бизнесът да се подготви след вече наученото в последните месеци?

Гледайте „(Без)опасна зима“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 15 ноември, веднага след централната емисия новини.

Вижте още новини

Автор: Росен Димитров

tvoetoinfo@gmail.com; +359896020004

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *