РЕГИОНИТЕ

Ансамбъл „Филип Кутев“ празнува 70-тата си годишнина

Публикувано

на

70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.

Основаният през 1951 година ансамбъл възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българската фолклорна култура на няколко континента – Европа, Азия, Африка и Америка. Най-характерните музикални и танцови реализации са плод на големия талант и дълбоко познаване на българския фолклор от неповторимите творци Филип Кутев и Маргарита Диковa, продължено и в наши дни от Елена Кутева, Георги Андреев, Ивайло Иванов.

Този февруари ще имаме привилегията да се докоснем до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”, които ще честват своята 70 годишнина с три ярки концерта с начален час- 19:00 ч.:

На 18 февруари – “НАЧАЛОТО”- ще чуем и видим музикални и танцови произведения съхранени от раждането на ансамбъла до 1985 г., включително и емблематичната постановка “Тракийска сватба”.

На 19 февруари – “ПЪТЯТ”– ще се  насладим на  сценичните постижения, чрез премиерата на три нови произведения на ансамбъла, както и на участието на гост изпълнителите.

На 20 февруари – “НАСЛЕДСТВОТО”– ще се докоснем до предаденото и полученото фолклорно и сценично наследство.

Специални гост – изпълнители в юбилейната фолклорна трилогия ще бъдат професионалните ансамбли  “Пирин” и “Тракия”.

Тържествените концерти по повод 70-годишния юбилей на ДФА “Филип Кутев” се провеждат под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев, и ще сложат началото на национално турне, което ще се проведе в рамките на 2022 година.

Специално за юбилея  се предлага   пакет  –  “три концерта с един билет” ,  с които се спестяват до 50 лв. само за един зрител. 

Регулярните цени на билетите за всеки отделен концерт са от 20, 30, 40 и 50 лв. 

Вход за деца до 10 години е безплатен, без седящо място!

Leave a Reply

Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Exit mobile version