Автомат за кафе пуска чаши с номер на бюлетина

vending-kafe-1024x642

Автомат за кафе беше превърнат в оръжие за предизборна агитация в Бургас.

Машината, разположена в Центъра за психично здраве е пускала чаши, върху които е отпечатана бюлетина с името и номера на политическа сила.

Отбелязан бил и знак „Х“ срещу партията в бюлетината. Хартиените чаши били снабдени и със задължителния за агитационните материали надпис: „Купуването и продаването на гласове са престъпление“.

На нестандартната агитация се натъкнали пациенти на психодиспансера в деня за размисъл и подали сигнал в ОИК. Още в събота от Общинската избирателна комисия са направили проверка на място и установили, че действително е налице нерегламентирана предизборна агитация.

„Взети са незабавни мерки за отстраняване на нарушението. Съгласно чл.183, ал. 3 от ИК Агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имот. Общинска избирателна комисия бе уведомена от управителя на дружеството, че съгласие за поставяне на агитационни материали в сградата на „ЦПЗ Проф.Д-р Ив.Темков – Бургас” не е предоставяно”, съобщават от ОИК, които са разпоредили агитационните чаши да бъдат премахнати от автомата.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *