Connect with us
mvnr

НОВИНИ

Австрия затвори сухопътната си граница за българи и румънци

Посолството ни в Букурещ направи проверка на ситуацията на границата между Унгария и Румъния.

Австрия затвори сухопътната си граница за българи и румънци

Австрия е затворила днес от 05.00 часа сутринта сухопътната си граница за българи и румънци, които са връщани обратно в Германия, сочат данни на посолството ни във Виена. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

След направена проверка от посолството ни в Будапеща бе установено, че от унгарска страна няма промяна и се запазва въведеният режим на пропускане.

Товарни автомобили се пропускат постоянно, леки автомобили преминават във времевия интервал 21.00 до 05.00 ч. И едните и другите автомобили преминават бавно.

Посолството ни в Букурещ направи проверка на ситуацията на границата между Унгария и Румъния. По данни на румънската гранична полиция ГКПП-Надлог трафикът е пропускан от румънска страна, като леките автомобили минават за около 40 минути, докато обработката на товарния трафик отнемала повече време.

Служителите на дипломатическите представителства във Виена, Будапеща и Букурещ са в контакт с местните власти и са готови да оказват съдействие на изпаднали в затруднение български граждани по преминаване на посочените маршрути.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

565
Confirmed
22
Deaths
42
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ