+359 896 020004 pr@eventbg.info
СВОБОДНО ВРЕМЕ

Предаването “Отблизо с Мира” с осми сезон в ефира на БНТ1

304views

В навечерието на първия учебен ден акцент в предаването ще бъде образованието. Заедно с микробиолога Явор Денчев и сугестопеда Силвия Йорданова водещата Мира Добрева ще потърси отговорите на въпросите, свързани с прилагането на модерни методи на обучение, от които имат нужда съвременните деца.

Гост в студиото ще бъде и Пламен Иванчев, който възроди културния живот в село Караисен край Павликени. Със селото го свързва неговото детство, въпреки, че живее и работи в София. Пламен ремонтира физкултурния салон на пустеещото вече 20 години училище, за да го превърне в пространство за организирането на различни прояви. Миналата година със собствени средства той подарява незабравимо театрално преживяване на жителите и гостите на селото с постановката „Женитба“.

Освен познатата на зрителите „Дневниците на Червенокосата“, Боряна Граматикова ще води и новата рубрика през осмия сезон на предаването – „Чужденците“. В първото ѝ издание зрителите на БНТ1 ще се запознаят „отблизо“ с артиста Диего Контрерас, който е бил част от „Цирк дьо Солей“. В студиото на предаването той ще демонстрира изключителния акробатичен номер „Колелото на Сир“.

Нова за предаването ще бъде и поредицата „Музикален момент“, в която ще прозвучи песента „You’ll find me there“. Тя е посветена на българския алпинист Боян Петров, който остана завинаги на връх „Шиша Пангма“ в Хималаите.

И през осмия телевизионен сезон на „Отблизо с Мира“ продължава рубриката „Животът на село“, в която всеки месец ще бъдат представяни най-отдалечените и непознати малки населени места в страната.

Емблематична за предаването остава рубриката „Столетниците на България“, която среща зрителите със интересни личности на вековна възраст. Тази седмица зрителите ще се запознаят с баба Стефана от Пловдив, която всеки ден изкачва пеша 106-те стъпала до дома си и всяка вечер прочита по един роман.

Гледайте „Отблизо с Мира“ всяка неделя от 11:00 часа по БНТ1!