+359 896 020004 pr@eventbg.info
ТРАНСПОРТ

Пловдив отпуска средства за пробив при Централна гара

270views

Изменение на тазгодишния общински бюджет ще разгледат на първата след лятна ваканция сесия съветниците в Пловдив. Предложението за допълнителни над 80 хиляди лева е внесено от кмета Иван Тотев.

Най-голямата сума е за проучването на могилата „Малтепе“, по което от Археологиеския музей са изразходвани 60 хиляди лева. Природонаучният музей също се нуждае от допълнителни общо над 17 хиляди лева. 5 хиляди лева ще отидат за закупуването на полеви тестове за наркотични вещества, необходими за полицейските проверки на шофьорите.

В извънреден порядък влиза предложението на зам.-кмета Георги Титюков за предвиждането на 180 хиляди лева в бюджета за 2019-та, необходими за домакинството на Пловдив на турнир от Волейболната купа на нациите в зала „Колодрума“.

Предстои и одобряването на проекта за пробив при Централна гара, който да позволи свързването на булевардите „Васил Априлов“ и „Македония“.

Съветниците ще обсъдят делегирането на права на директорите на детски градини да управляват всички разходи за храна, както и осигуряването на средства за хранене в социалните трапезарии.