+359 896 020004 pr@eventbg.info
АМИ СЕГА...

Очакват първи сняг в планините следващата седмица

275views

В събота ще преобладава слънчево време. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 26° и 31°.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили, в Източна България по-късно през деня ще стане североизточен.

Облачността ще се увеличи и на места, главно в Североизточна България, ще превали, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. Температурите ще се понижат, повече в Северна и Източна България.

През първата половина от новата седмица ще остане много динамично. В понеделник ще има повече слънчеви часове, от югозапад температурите временно ще се повишат.

Във вторник с умерен и временно силен северозападен вятър, ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, на места в западната половина от страната ще превали. Температурите бързо ще се понижават.

Още през нощта срещу сряда вятърът ще се ориентира от изток-североизток, облачността ще се увеличи и ще завали, като валежите в източната половина ще се усилят.

В средата на седмицата ще бъде облачно, ветровито и дъждовно. Ще е доста хладно, като в сряда температурите ще бъдат с много малък дневен ход, а по най-високите части на планините ще вали сняг. По-късно през деня в четвъртък валежите ще отслабнат и ще спират.