+359 896 020004 pr@eventbg.info
ТРАНСПОРТ

Махат спирката под Централна поща в Пловдив

295views

От днес автобусите по линии №10 и 66 от масовия вътрешноградски транспорт няма да спират на спирка №261 – подлеза на „Централна поща” /север/, намираща се на ул. „Гладстон”. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Причината са строително-ремонтни работи на източното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка от ул. „Света Петка“ до ул. „Патриарх Евтимий“. Градските автобуси ще подминават спирката до приключване на ремонтите.

Започнаха и частични реконструкции по “Гладстон” в самия подлез, като до дни се очаква да затворят окончателно цялото трасе – от Света Петка до улица „Преслав”.

Реконструкцията на подлеза под Централна поща е част от поръчката за площад „Централен”. Макар първоначално да се смяташе, че фирмата изпълнител може да приключи ремонта за 3 месеца, кметът призна, че ще са нужни поне 5.

„Ремонтът е много сложен. Трябва да сме готови до края на годината, иначе не знам къде ще направим откриващото събитие на Пловдив 2019”, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Реконструкцията на съоръженията включва – изпълнение на нов бетон за оформяне на наклона над носещата конструкция, нова хидроизолация, полагане на нова асфалтобетонова настилка, монтиране на нови дилатационни фуги „открит” тип, ремонт на съществуващите парапети, поставяне на отводнители с тръби за отвеждане на дъждовната вода в канализацията, запълване на пукнатините, отводняване на съоръжението, подмяна на съществуващото осветление и кабелна мрежа и други.

Заради затварянето на „Гладстон” ще се отвори за движение улица „Света гора”, която ще е естествена връзка между Света Петка и Тунела. Поради тази причина ще се направи и нова организация на движението. Очаква се улица „Иван Перпелиев“ да стане еднопосочна с движение към „Митрополит Панарет”.