+359 896 020004 pr@eventbg.info
ТРАФИК

Засилено полицейското присъствие за празничните дни

236views

В почивните дни ще бъде засилено полицейското присъствие, в градовете ще има допълнителни полицейски екипи, а в малките населени места ще бъдат включени екипи на жандармерията.

Създадена е организация за засилен контрол по пътищата, осигурени са допълнителни екипи по граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния.

През следващите три почивни дни се очаква и засилен трафик по пътищата на страната и през граничните пунктове. Основно вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено по направленията към ГКПП-ата с Гърция и пътната мрежа към Велико Търново.

На входно-изходните артерии на столицата ще има разположени екипи, които да осигуряват трафика извън и в София. Очаква се потокът към магистрала “Хемус” да е голям, като ще се обособят две ленти на изход. По направление Перник лентите също ще са две, а за 24 септември ще се обърне още една лента за вход.

На магистрала “Люлин” няма да има ограничения за товарни и леки автомобили, но водачите трябва да се съобразяват с временната организация, тъй като там текат ремонти.

По повод шествието “Нощно каране” в София, в памет на загиналите мотористи, ще се включат около 1000 мотора и се очакват затруднения, допълват от МВР. Според предварителния график те няма да влизат в центъра на столицата и мероприятието трябва да приключи до 21.30 ч., според разрешението на Столична община.

Във връзка с Деня на мобилността в утрешния ден ще бъде затворен “големият център” в столицата от 10.00 до 17.00 ч. Това няма как да не създаде допълнителни затруднения на хората, които се предвиждат между “Люлин”, “Цариградско шосе” и “Младост”.